dimotiko Myrtias outside

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του δημοτικού σχολείου Μυρτιάς Ηλείας!

 Η ιστορία του σχολείου μας

Το οικόπεδο στο οποίο χτίστηκε το σχολείο είναι δωρεά των Σπήλιου Πήττα και Χαράλαμπου Καλάκου το 1928.

Το διδακτήριο χτίστηκε σε τρεις φάσεις. Οι δύο πρώτες αίθουσες όπου σήμερα στεγάζονται οι τάξεις Α΄ και Β΄ κατασκευάστηκαν το 1935. Οι δύο αίθουσες στις οποίες στεγάζονται οι τάξεις Γ΄και Δ΄ όπως και το γραφείο των εκπαιδευτικών κατασκευάστηκαν το 1991. Το διώροφο τμήμα του διδακτηρίου όπου στεγάζονται οι τάξεις Ε΄και Στ΄, καθώς και το γραφείο του Διευθυντή και η αίθουσα υπολογιστών κατασκευάστηκε το 1998.

Στο σχολείο ανήκουν και δύο οικόπεδα τα οποία περιήλθαν σε αυτό μετά τον αναδασμό του 1971–1972.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

anastasi

 afi 2004

afi 2004

Με την ευκαιρία της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, την Τρίτη 16-04-2024, για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι, αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία - 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», που θα υλοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Απριλίου 2024 με βασικό σύνθημα «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024» οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις δάδες που έχει στην κατοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει συμμετάσχει ως λαμπαδηδρόμος ο γυμναστής του σχολείου μας κ. Παναγιώτης Παυλόπουλος.

Αφού εξήγησε στους μαθητές από που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, κάθε πότε γίνονται, ποια είναι η ιστορία τους γενικότερα και από ποιους Ολυμπιακούς αγώνες προέρχονται οι δάδες, τους έδωσε την ευκαιρία να δουν, να θαυμάσουν, να αγγίξουν, να κρατήσουν τις δάδες, να τρέξουν με αυτές και να νιώσουν για λίγο την εμπειρία και την τιμή να είσαι λαμπαδηδρόμος και να μεταφέρεις την φλόγα της Ειρήνης που ενώνει όλον τον κόσμο. Τέλος τους ευχήθηκε να ευτυχήσουν να βιώσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία.

 Οι δάδες που παρουσιάστηκαν ήταν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ, του 1992 στην Βαρκελώνη, του 1996 στην Ατλάντα, του 2000 στο Σύδνεϋ και του 2004 στην Αθήνα.

Όλοι οι μαθητές με καμάρι και υπερηφάνεια έτρεξαν, κατά ομάδες με τις δάδες, στο προαύλιο του σχολείου.

Ο γυμναστής αναφέρθηκε επίσης στο κοριτσάκι που έσβησε τη Φλόγα των Αγώνων στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, τη Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, που μεγάλωσε σε ένα χωριό SOS αλλά δεν έπαψε ποτέ να κοιτάζει ψηλά και να ανεβαίνει κορυφές όπως ανέβαινε το δεκάχρονο κορίτσι με το λευκό φόρεμα τις σκάλες στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο. Έχοντας μέσα του μεγαλείο ψυχής, πείσμα, θέληση και επιμονή κατάφερε μέσα από μια διαδρομή που δεν ήταν στρωμένη με ευκολίες, να συγκροτήσει έναν καταπληκτικό χαρακτήρα αλλά και να βρει γερά και σταθερά πατήματα στο χώρο της επιστήμης και της έρευνας, εξασφαλίζοντας υποτροφίες και συνεργασίες και σήμερα είναι μία λαμπρή επιστήμονας που τιμά, σε μεγάλο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, τόσο το όνομά της όσο και το όνομα της Ελλάδας.

Εμείς ως δάσκαλοι ευχόμαστε στους μαθητές μας να έχουν ως πρότυπο αυτό το κορίτσι στην ζωή τους όπως και κάθε άνθρωπο που έχει αρχές, υψηλά ιδανικά, θέτει στόχους και τους πετυχαίνει στη ζωή του.